Top 5 woonkamertrends van 2022

10 May, 2022 - Geschreven door Alexander Paul

Laten we eens kijken naar de belangrijkste woonkamertrends van het jaar en misschien voel u zich geïnspireerd om de trends in huis te halen.

1. Japandi Interieur ontwerp

Japandi interieurdesign is een rustgevende designtrend die een combinatie is van oosterse en westerse trends. De rustgevende sfeer haalt zijn inspiratie uit de natuur om ons heen. Het is een minimalistische benadering van decor met open ruimtes en neutrale paletten. Omdat elk jaar meer stressvol lijkt dan het vorige, kan het kiezen van een minimalistisch ontwerp in uw huis voor veel meer innerlijke rust zorgen. Elementen als houten servies en bestek met een bonsai belichamen echt het Japandi-stijl design.

2. Fluwelen Banken

Ja, dat klopt, de fluwelen banktrend uit de jaren 70 is terug! Ze geven pure weelde en zorgen voor een vleugje kleur in je woonkamer. Ze zijn een leuke manier om de saaie kleuren van uw woonkamer te doorbreken en een kans om weelderige kussens te kopen die bij de bank passen.

3. Statement vloerkleden

Een statement vloerkleed kan het ontbrekende element in uw woonkamer zijn om een ​​unieke leefruimte te creëren. Er zijn zoveel verschillende soorten tapijten die in uw huis zouden kunnen werken. U kunt kiezen voor een gedurfde print of een ontspannen patroon, afhankelijk van wat in uw huis past.

4. Coördinerende kleur

Op zoek naar een nieuwe manier om uw woonruimte een beetje trendy en stijlvol te maken? Coördinerende kleur is een geweldige optie. Verf de muren van je woonkamer zodat ze bij de bank passen, of als u een radiator hebt die niet in de ruimte past, schilder dezee dan ook!

5. Neutrale en aardende kleuren.

Aardse tinten zijn in en gaan ze ooit weg? We kunnen nooit genoeg krijgen van het zien van aardse kleuren die in elke ruimte van het huis worden gebruikt. De minimalistische en rustgevende effecten van het grondkleurenpalet kunnen een stijlvolle en functionele look voor uw woonkamer zijn.